Chopstix Ready to box

5 preparate asiatice care merită încercate

Una dintre cele mai plăcute experiențe pe care le poți trăi când vizitezi Asia sunt preparatele culinare tradiționale, pregătite cu atenție, după rețete de excepție de către bucătari. Dintre toate țările asiatice, China este fără îndoială țara cu cele mai delicioase și variate preparate tradiționale.

Iată care sunt cinci dintre preparatele tradiționale chinezești pe care trebuie să le încerci dacă ajungi în China.

Rață Peking sau Beijing

Primul preparat pe care trebuie să-l încerci când ajungi în China este renumita rață Peking, sau Beijing. Indiferent de denumire, preparatul este același. Rața Peking este coaptă după rețete pe care doar bucătarii profesioniști le cunosc. Aceasta este servită alături de clătite speciale, chinezești, de diverse sosuri și legume puse în vase separate. Rața este servită pe un platou, tăiată în bucăți potrivite. Alături de aceasta, sau pe un alt platou este servita pielea acesteia, cu puțin zahar. Pielea este ușor caramelizată și ți se topește în gură. Secretul este ca acele mici clătite să fie umplute cu carne de rață și legume, după preferințele fiecărei persoane, în timpul servirii.

Colțunași

Un alt preparat tradițional sunt colțunașii. Îi găsești la toate colțurile și pot fi vegetali, cu carne, sau cu carne și legume și până la fructe. De asemenea, modul de preparare diferă. Aceștia pot fi fierți, gătiți la abur, la cuptor sau chiar prăjiți.

Astfel, aceștia pot fi consumați în orice moment al zilei, iar tu ai opțiunea de a alege varianta care-ți place cel mai mult. În plus, colțunașii vin însoțiți de un sos de soia cu oțet și usturoi în care să-i scufunzi înainte de a-i savura.

Hong Shao Rou

Hong Shao Rou este un alt preparat Chinezesc extrem de popular și apreciat de toată lumea. Denumirea preparatului se traduce ca Fleica Roșie de Porc. Aceasta se prepară cu o combinație de condimente aromate, ghimbir, usturoi, ardei iute, sos de soia, vin de orez și zahăr. O mulțime de arome care dau gustul divin al preparatului și duc la culoarea roșie a acestuia. Șoriciul este crocant iar restul preparatului este atât de moale încât ți se topește în gură!

Biang Biang Mian

Un alt preparat renumit pentru gustul desăvârșit este Biang Biang Mian. Se spune că preparatul a primit de două ori același nume tocmai datorită gustului divin. Preparatul este servit într-un bol cu motive tradiționale, menit să atragă privirile.

Acesta este compus din tăieței proaspeți, preparați de bucătari. Peste tăieței de adaugă ouă, carne, roșii, cartofi mici și multe alte legume și sosuri, după preferință. Secretul este să amesteci foarte bine preparatul înainte de a-l servi.

Hot Pot

În restaurantele din China vei găsi fără îndoială un preparat denumit Hot Pot. Fiecare restaurant are propria varianta, cea mai populara fiind Chongqing Hotpot. Diferențele constau în sosurile folosite și în tipul de carne folosit. Este un preparat sățios, bine condimentat și în general destul de picant, ceea ce îl face perfect pentru a fi servit în zilele răcoroase. Avantajul acestui preparat, este că poate fi personalizat după preferințe în mai toate restaurantele din China. De la alegerea supei, a cărnurilor și până la alegerea sosurilor, totul depinde de preferințele tale.