8 martie la Ready to box Chopstix

8 martie – Ziua Femeii. Tradiții și obiceiuri de care să ții cont

Ziua de 8 Martie este dedicată femeilor și este sărbătorită la nivel mondial. Ziua de 8 martie este asociată în multe țări cu venirea primăverii. În altele se spune că primăvara începe pe 1 martie.

Simbolul internațional al zilei de 8 martie sunt lalelele, acestea fiind la rândul lor simbol al primăverii. De aceea, de 8 martie, bărbații trebuie să le dăruiască femeilor lalele.

Tradițiile spun că în ziua de 8 martie nu trebuie să te cerți cu o femeie, deoarece vei avea parte de ghinion.

De când datează sărbătoarea de 8 martie

În România ziua de 8 martie este sărbătorită în fiecare an de peste un secol. Mai exact din perioada regimului comunist, după ce Lenin a închinat ziua pentru omagierea femeii militare, mai puțin militante ca în America, în URSS.

Cu toate acestea sărbătoarea este mult mai veche. Legendele spun ca Ziua Femeii datează încă din vremurile grecilor antici. Aceștia o sărbătoreau în fiecare primăvară pe Rhea, mama tuturor zeilor.

Se mai spune că sărbătoarea datează încă de pe vremea zeilor Olimpului, când grecii i-au închinat zeiței Cybele (zeița pământului și mama tuturor zeilor) festivalul Hilaria, care are loc de pe 15 până pe 18 martie. Legenda zeiței Cybele a fost preluată și în mitologia romană, iar cultul ei prin urmare sărbătorit în calendarul roman.

8 Martie Ziua Femeii sau Ziua Mamei?

Americanii au dedicat ziua de 8 Martie, în special mamei, pentru care au un respect deosebit. În România, Ziua Femeii a fost mult timp dedicată mamelor, în special în timpul regimului comunist, când copiii făceau la scoală cadouri pentru acestea. De asemenea, tradițiile spuneau ca mamele, bunicile și învățătoarele să primească flori.

8 Martie, Ziua Femeii este în continuare considerată Ziua Mamei în România. Asta deși, începând din 2010 Ziua Mamei, care a fost declarată sărbătoare publică se sărbătorește în prima duminică a lunii mai.

Cu toate acestea, toate doamnele și domnișoare așteaptă ziua de 8 Martie pentru a fi răsfățate cu flori și cadouri speciale.

În prezent, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă. Iată care sunt țările în care se sărbătorește data de 8 martie: Afganistan, Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, China, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Ucraina, Uganda, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia.

În China, femeile au după-amiaza liberă de 8 martie. Acesta sunt răsfățate de bărbați cu flori și mici cadouri simbolice.

Ce să-i dăruiești de 8 Martie femeii din viața ta

Arată-ți aprecierea pentru femeia din viața ta, fie ca este mama, sora, iubită sau soție cu un cadou special. Un buchet de lalele, care este și simbolul acestei sărbători, este cadoul perfect care îi va transmite că te gândești la ea.

Și, cum dragostea trece prin stomac, sărbătoriți împreună cu mâncare chinezească. La Ready to box Chopstix găsești o gamă variată de preparate, potrivite pentru toate gusturile. De la noodles, la orez și până la preparate pe bază de carne de vită, pasăre sau fructe de mare, cu siguranță vei avea de unde alege.