anul-mistretului-ready to box chopstix

Anul Nou Chinezesc – Anul Mistrețului de Pământ

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare din calendarul asiatic. Conceptul de bază al sărbătorii de Anul Nou este înnoirea, renunţarea la vechi şi întâmpinarea noului. În perioada dinaintea acestei sărbători, oamenii fac curat în locuinţe, iar apoi le decorează, îşi cumpără haine noi, pregătesc mâncăruri al căror nume sună la fel cu „noroc“ şi „belşug“, îşi plătesc datoriile şi îşi rezolvă neînţelegerile. De asemenea, Anul Nou Chinezesc are legătură strânsă cu astrologia. În calendarul lunar, fiecare an poartă numele unuia dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc: dragon, tigru, maimuţă, iepure etc. Se spune că animalul respectiv influenţează caracterul şi comportamentul copiilor născuţi în acel an sau garantează succesul anumitor activităţi.

Mistrețul este al doisprezecelea semn din horoscopul chinezesc și marchează începutul anotimpului de iarnă în astrologia BaZi, fiind o zodie de apă. Anul Nou Chinezesc se sărbătorește în anul 2019 după calendarul tradițional chinezesc Lunar pe 5 februarie 2019. Cei născuți în anii 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019 fac parte din zodia Mistreț, al cărei corespondent în horoscopul european este zodia Scorpion. Una dintre cele mai mari calități a mistrețului este bucuria de a trăi, iar astrologii chinezi cred că ar fi dificil de găsit un alt semn zodiacal mai optimist decât el. Această caracteristică poate fi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi, oferindu-ne o stare de spirit mai bună. Cu toate acestea, cultura chineză consideră Mistrețul un animal leneș, astfel că anul 2019 este preconizat a nu fi unul foarte productiv. Pe de altă parte, partea pozitivă a Mistrețului este că are încredere în sine, nu ține agende ascunse, nu are nicio intenție să facă rău altora și, în consecință, poate aduce bogăție.

Un proverb chinezesc spune: „Când bei apă, nu uita de izvor“. Aceste cuvinte reflectă respectul profund pe care mulţi asiatici îl au prin tradiţie pentru părinţi şi strămoşi. Întrucât părinţii sunt cei ce le-au dat viaţă, copiii trebuie să le acorde respect, iar acesta ocupă un loc însemnat în sărbătorirea Anului Nou. Tradiția spune că energia adusă de noul an chinezesc și de zodia sub care se află, respectiv cea a Mistrețului, influențează atitudinea tuturor și insuflă câteva dintre trăsăturile animalului pe care îl reprezintă. Astfel, cu toții putem căpăta câteva dintre calitățile Mistrețului, precum onestitate, voluptate, ordine, sinceritate, dar și câteva dintre defectele sale, precum încăpățânare, mânie, credulitate, nesiguranță. De aceea, chinezii prezintă un mare respect față de animalul sub semnul căruia se află în fiecare an, cu toții încercând să atragă doar calitățile acestuia.

Știați că, unele dintre personalitățile de seamă născute sub acest semn zodiacal sunt Ernest Hemingway, Al Capone, John D. Rockefeller? Cultura chinezească cuprinde o mulțime de secrete și curiozități ce așteaptă să le descoperi!

Marchează și tu începutul Noului An Chinezesc în mod tradițional cu unul dintre preparatele autentic asiatice de la Ready to box Chopstix și trăiește poveștile inspirate de cultura chinezească !