Cele 5 arome ale bucătăriei chinezești- Ready to box Chopstix

Cele 5 arome ale bucătăriei chinezești

Majoritatea preparatelor chinezești sunt organizate pe arome. Acestea sunt împărțite în cinci categorii distincte: sărat, picant, acru, dulce și amar. Aceste cinci arome sunt o parte importantă a bunei funcționări a organismului. De exemplu, gustul acru este dat de lămâie care odată ajunsă în organism ajută ficatul să funcționeze mai bine și stimulează producția de bilă.

În cultura chineză se spune ca o dietă sănătoasă, bazată pe cele cinci arome te va ajuta să trăiești o viață lungă și sănătoasă. Cele cinci arome nu trebuie să se regăsească într-un singur preparat, ci în mai multe. De regulă nu se folosesc mai mult de două arome pentru un singur preparat.

Iată care sunt cele cinci arome chinezești și în ce preparate le poți găsi.

Picant

Gustul picant este popular în regiunile din sudul Chinei, precum și în unele zone centrale. Această aromă este numită „aroma picantă” a celor cinci, și se presupune că ajută la încălzirea corpului în sezonul rece. Totodată preparatele picante sunt servite persoanelor bolnave, pentru a elimina toxinele din organism. Printre alimentele picante folosite de chinezi se regăsesc: ghimbirul, scorțișoara, ardeii iuți și piperul.

La Ready to box Chopstix găsești o largă varietate de alimente picante, printre care și creveți picanți, care sunt preparați cu ardei iute.

Sărat

Aromele sărate sunt deosebit de populare în regiunile de coastă și în nordul Chinei. Sarea de mare este cea mai populară alegere pentru un aliment sărat, deoarece este produs local destul de ieftin. În restul Chinei este folosit în special sosul de soia pentru a da aroma sărată preparatelor.

Dacă îți plac alimentele sărate poți încerca vita în sos chinezesc de la Ready to box Chopstix, care conține: carne de vită, ardei gras, ceapă, legume chinezești, ciuperci, morcovi, ulei, sare, sos chinezesc, condimente chinezești.

Dulce

Arome dulci provin din regiunile de est ale Chinei. Este una dintr cele mai importante dintre cele cinci arome ale Chinei. Cu toate acestea, trebuie consumat cu moderație pentru a ne proteja organismul de afecțiuni specifice consumul în exces de zahăr.

Printre alimentele cu gust dulce se numără ardeiul gras, nuca de cocos, supa de găină, cireșe și struguri. În unele regiuni mai este folosită și mierea de albine pentru a da gust deserturilor.

Pui dulce acrișor este alegerea perfectă dacă vrei să încerci preparatele cu aromă dulceagă de la Ready to box Chopstix.

Acru

Aceste alimente sunt populare în regiunile mai sărace ale Chinei, unde oamenii preferă să păstreze produsele alimentare în oțet pentru a preveni risipa. Alimentele acre sunt perfecte alături de preparate din pește sau pe bază de grăsimi. Oamenii din provincia Shanxi sunt renumiți pentru că mănâncă totul cu oțet. Pentru prepararea alimentelor care au un gust acru se folosesc produse ca: lămâie, oțet de orez, vin sec și afine.

Salata Ready to box Chopstix te va purta în lumea aromelor acre deoarece este asezonată cu lămâie.

Amar

Alimentele amare sunt populare în practicile medicinale chinezești și se folosesc în întreaga China. Amarul este singura aroma pe care nu o vei găsi singură într-un preparat. Câteva exemple de alimente amare sunt: usturoiul, pudra de muștar, anasonul stelat și rucola.

Dacă îți place gustul ușor amărui încearcă legume de sezon care sunt preparate cu usturoi.