Ready to box Chopstix

Obiceiuri culinare chinezești

Obiceiurile culinare chinezești diferă foarte mult față de cele din țările occidentale. De la alimentele servite, la prepararea acestora și până la servirea mâncărurilor, totul este diferit.

Chinezii consumă zilnic noodleși și orez

Aceste două ingrediente nu lipsesc de pe mesele chinezilor. Acest obicei a intrat în cultura chineză în urmă cu peste 3000 de ani, când orezul era accesibil tuturor. Acesta a fost introdus în alimentația zilnică, iar acest obicei nu s-a pierdut nici azi, când în comerț se găsesc alimente din belșug.

Chinezii folosesc doar cu ingrediente proaspete

În ceea ce privește prepararea mâncărurilor, chinezii folosesc proaspete, alese cu grijă de bucătari. Cărnurile sunt alese cu atenție astfel încât să fie cât mai proaspete și din surse de încredere. Mai mult, carnea congelată este evitată, deoarece aceasta își pierde textura, gustul și mirosul, lucruri la care bucătarii chinezi țin foarte mult. Doar în acest fel vor da preparatelor un gust special.

În plus, în ceea ce privește legumele, aceștia preferă legumele proaspete de sezon, care odată preparate îți păstrează o mare parte din proprietățile nutriționale. În lipsa acestora însă. Preferă legumele congelate sau deshidratate în locul celor din conserve.

Condimente și ingrediente speciale pentru un gust desăvârșit

În ceea ce privește condimentele folosite pentru prepararea mâncărurilor, chinezii folosesc arome speciale, care nu se regăsesc în bucătăriile din occident. Printre acestea amintim: ghimbir, mentă, coriandru și piper alb. Acestora li se adaugă condimente tradiționale precum usturoi sau ardei iute.

Acestea nu sunt folosite doar pentru gustul divin pe care îl dau preparatelor, ci și datorită proprietăților medicinale pe care le au. Usturoiul întărește imunitatea și este bun pentru o bună funcționare a inimii. În schimb, ghimbirul ajută digestia și previne apariția diabetului. În același timp, ardeiul iute grăbește arderile și accelerează digestia.

Pregătirea alimentelor pentru gătit

Spre deosebire de țările occidentale, alimentele pentru preparatele chinezești sunt pregătite din timp de bucătari. Acestea sunt tăiate fin, la dimensiuni egale. Bucățile sunt mici, astfel încât să necesite un timp scurt de preparare, dar și să poată fi consumate cu ajutorul bețișoarelor speciale.

Desert înainte de masă? Se poate!

Pentru majoritatea oamenilor din țările occidentale, a consuma desertul înainte de masă este un lucru foarte ciudat. Asta deoarece am fost învățați că desertul strică pofta de mâncare. Chinezii și copiii acestora nu au auzit de asemenea restricții. Pentru ei este un lucru normal să mănânce desertul înainte de masă sau chiar în timpul mesei.

Apă caldă în timpul mesei

Chinezii nu consumă apă sau alte băuturi în timpul mesei. Însă, când acest lucru se întâmplă, aceștia consumă fierbinte. Asta deoarece ajută la digestie și nu crează probleme cum se întâmplă în cazul consumului de apă rece.

Fără lactate

Lactatele (fie că este vorba despre brânză, unt, smântână sau lapte), nu sunt incluse în alimentele chinezilor. Mai mult, acestea se găsesc cu greu și în magazine. Asta deoarece chinezii nu consumă aceste alimente și nici nu le adaugă în preparate, preferând variantele vegetale ale acestora: brânza tofu, laptele vegetal, uleiuri vegetale, etc.