Reguli Feng Shui în bucătărie

Reguli Feng Shui în bucătărie

Bucătăria este deseori numită și inima familiei. Este locul în care ne adunăm seară de seară alături de cei dragi și preparăm ceva apetisant pentru cină în timp ce ne povestim ce s-a mai întâmplat în timpul zilei.

De aceea, amenajarea bucătăriei trebuie luată în serios, iar pentru a face locul mai primitor și pentru a ne feri de energiile negative trebuie să ținem cont de câteva reguli Feng Shui de bază. Iată care sunt acestea:

Orientarea bucătăriei

Bucătăriile nu trebuie să fie orientate spre est, sud-est, nord-vest, nord-est sau nord. Aceste orientări atrag energiile negative. În schimb, o bucătărie orientată spre vest nu atrage niciun fel de energii. Nici bune nici rele. Energiile pozitive sunt atrase de bucătăriile orientate spre sud și sud-vest.

De asemenea, tehnicile Feng Shui spun că bucătăria nu trebuie să se afle față în față cu ușa de la intrare sau cu cea de la baie. Dacă acest lucru se întâmplă vei avea parte de pierderi financiare.

Lumina

Fiind un loc în care se găsesc două elemente importante: foc și apă, bucătăria este un loc expus accidentelor. Așadar, o iluminare corectă este esențială pentru a preveni neplăcerile. Alege o ușă transparentă sau translucentă care să permită luminii naturale să treacă cu ușurință. De asemenea, este indicat ca ferestrele sa fie mari și luminoase, iar pe timpul nopții bucătăria să fie bine iluminată cu ajutorul luminii artificiale.

Evită roșul și negrul

Potrivit regulilor de amenajare Feng Shui, aragazul reprezintă elementul focului. La fel și culoarea roșie. De aceea, două elemente ale focului prezente într-o singură încăpere vor atrage energiile negative și vor duce la agresivitate și ostilitate. În schimb, negrul este o culoare care provoacă stări de supărare și chiar depresie. Aceste culori nu au de ce să se regăsească în bucătărie, deoarece în loc să o transforme într-un spațiu primitor o vor transforma într-un spațiu plin de energii negative.

Nu lăsa vasele nespălate peste noapte

Vasele murdare lăsate nespălate peste noapte atrag energiile negative în casă. Regulile Feng Shui spun că acestea atrag sărăcia și bolile. Asigură-te ca ai spălat toate vasele cât mai curând după terminarea mesei pentru a nu permite energiilor negative să intre în casa. Dacă ai o mașină de spălat vase, cu atât mai mult nu trebuie să amâni spălarea acestora, deoarece nu durează mai mult de un minut să le bagi la spălat.

Asigură-te că ai în permanență fructe proaspete și flori pe blatul din bucătărie

Este important să încurajezi și să atragi energiile pozitive și starea de bine în bucătăria ta. Decorând bucătăria cu flori proaspete, în vază, sau ghivece cu flori și cu boluri de fructe proaspete, vei atrage energii pozitive. În plus, aceste decorațiuni naturale îți vor da energie și o stare generală de bine.

Atenție! Verifică zilnic florile și fructele și aruncă-le de îndată ce observi că acestea sunt putrezite sau stricate. Acestea vor atrage în casa bolile și deznădejdea. De asemenea, apa florilor din vază trebuie schimbată zilnic cu apă proaspătă.