Ready to box Chopstix

Semnificația florilor în China

Florile sunt foarte importante în cultura chineză, așadar nu-i de mirare ca simbolismul florilor își are rădăcini puternice în aceasta cultură. Tocmai de aceea alegerea florilor potrivite pentru orice ocazie este foarte importantă iar poporul chinez acordă o atenție deosebită acestui ritual, mai ales că alegerea la întâmplare a florilor poate transmite un mesaj greșit.

Și culoarea florilor este importantă. De exemplu, albul care pentru noi înseamnă inocență și puritate în cultura chineză înseamnă exact opusul: moartea. Nu-i de mirare că florile albe se dau doar la înmormântări în cultura chineză. În schimb roșul și rozul reprezintă viața și sărbătoarea, fiind adesea dăruite persoanelor dragi.

Iată așadar care sunt cele mai populare flori în cultura chineză și ce semnificații au acestea!

Iris

Anual, pe 5 mai, irișii sunt atârnați peste uși pentru a respinge spiritele rele. Despre aceste flori care simbolizează primăvara se mai spune ca prelungesc viața dacă sunt mâncate.

Magnolie

Magnoliile erau într-o perioadă atât de prețioase încât numai împărații aveau magnolii în gradină. Acestea au fost, de asemenea, utilizate în medicina chineză, însă, astăzi, magnoliile reprezintă frumusețea.

Bujor

Bujorii sunt florile primăverii. Acestea simbolizează faima și bogăția. Nu-i de mirare că sunt cele mai dorite și mai valoroase flori, în timp ce bujorii albi simbolizează fetele tinere, frumoase și fermecătoare.

Lotus

Lotusul este o floare importantă în cultura chineză. Acesta este considerat unul dintre cele opt lucruri prețioase din credința budistă. Simbolizează puritatea și ieșirea din noroi. Mai mult, se spune că lotusul este înflorit la Beijing pe 8 aprilie lunar, care este ziua de naștere a lui Buddha.

Crizantemă

Crizantemele sunt cele mai populare flori din China. Acestea simbolizează toamna precum și noile începuturi, dar și viața de lungă durata.

Hibiscus

În cultura chineză hibiscusul simbolizeaza faina, bogăția, gloria și splendoarea. De asemenea, floarea poate simboliza frumusețea trecătoare a faimei sau a gloriei.

Crin

În cultura chineză, crinii simbolizează fertilitatea și sunt dăruiți pentru a aduce fiii unei familii; ca urmare, acestea sunt adesea date femeilor în ziua nunții lor sau în zilele de naștere.

Duminica floriilor

În același timp, poporul român sărbătorește la mijlocul primăverii Floriile. O zi dedicată persoanelor care poarte nume de flori, dar care, în același timp, simbolizează intrarea Domnului în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat cu flori și ramuri de măslin. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători din an, reprezentând singura data când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.

Simbolul acestei zi sunt ramurile de măslin și cele de salcie. Potrivit unei legende, salcia ar fi făcut punte peste un râu pentru Maica Domnului, ajutând-o să își continue drumul. Drept mulțumire, Fecioara Maria a dăruit sfințenie salciei. În prezent ramurile de salcie sfințite sunt așezate la icoane ca să-i păzească de boli.

Tot în această zi fetele care vor să-și întâlnească sufletul pereche trebuie să fiarbă busuioc în apă la miezul nopții și să se spele pe cap cu ea, apoi să o toarne la rădăcina unui copac înflorit, înainte de răsărit.