Sosuri Ready to box Chopstix

Sosuri în mâncarea chinezească

Când vine vorba de mâncarea chinezească, unul dintre cele mai importante aspecte în determinarea gustului este sosul. Acesta transformă orice preparat, indiferent că este unul vegetarian sau pe bază de carne, fructe de mare, tăieței sau orez, de la unul banal, la unul plin se savoare.

În cultura culinară chinezească există patru arome principale când vine vorba de sosuri: dulce, sărat, acru și picant. Fiecare este folosit diferit, în funcție de preparatul căruia i se potrivește cel mai bine. Așadar, înaintea alegerii sosului perfect, trebuie să știi ce sos se potrivește cel mai bine preparatului ales de tine. Iată ce conțin sosurile chinezești de pe chopstix.ro și căror alimente le poți asocia.

 

Oțet chinezesc

După cum îi spune și numele, oțetul chinezesc este un sos simplu din oțet chinezesc și apă.

Cel mai întâlnit oțet din China este oțetul negru, cunoscut și ca oțet chinezesc. Acesta are culoare neagră, aromă de malț și o consistență foarte apoasă. Este asemănător mai mult cu aroma ascuțită a oțeturilor occidentale decât a celorlalte tipuri de oțeturi chinezești.

Oțetul chinezesc este folosit în toate restaurantele de profil din lume. Acesta este folosit în principal pentru a da aromă fidelei, orezului și găluștelor sau colțunașilor. Aroma acestuia este perfectă alături de preparate din carne de porc, combinat cu o aromă dulceagă, alături de supe picante, legume, indiferent cum sunt preparate, dar și pentru a da aromă colțunașilor, pachețelelor de primăvară sau altor aperitive.

 

Sos dulce-acrișor

Sosul dulce acrișor este preparat după o rețetă proprie și conține: portocale, lămâi, mere, bulion, apă și condimente chinezești.

Aroma dulceagă a acestui sos, dar în același timp acrișoară merge excelent alături de preparatele pe bază de carne, alături de noodles, dar și alături de orez. Este, de asemenea, un sos potrivit pentru aperitive, fiind perfect pentru a “înmuia” aperitivele în acest el.

 

Sos dulce-picant

Sosul dulce-picant este preparat din: ardei iute, amidon, zahăr și apă.

Acest sos este perfect pentru a da savoare orezului, dar mai ales aperitivelor precum: colțunași, pachețele de primăvară, pachețele cu creveți, pui crocant, pui Shanghai sau creveți în cuib.

 

Sos iute

Sosul iute este preparat din: ulei, susan, apă, ardei iute și condimente chinezești.

Sosul iute are numeroase întrebuințări în bucătăria chinezească. Acesta nu este folosit doar ca sos, ci mai este folosit și pe post de marinată pentru cărnurile de vită sau porc, ori în prepararea alimentelor picante, indiferent de tipul acestora.

Folosit ca sos pentru a da gust preparatelor, acesta merge perfect alături de orice preparat pe bază de carne și legume, dar și de aperitive.

 

Sos soia

Sosul de soia este preparat din: sos soia, apă și sare.

Acesta este unul dintre cele mai populare sosuri chinezești și cel mai des întâlnit în preparatele asiatice. În prezent, este folosit în toată lumea, pentru a da savoare preparatelor asiatice. Poate fi folosit la marinatele pentru carne sau ca atare, la prepararea legumelor.

Sosul de soia de la Ready to box Chopstix, poate fi folosit pentru a da savoarea noodleșilor, orezului, preparatelor pe baza de carne sau de legume.

 

Sos teriyaki

Sosul teriyaki este preparat din: sos soia, ghimbir, usturoi, susan și condimente chinezești.

Sosul teriyaki este perfect pentru a da savoare preparatelor din carne de vită, pui, pește și fructe de mare. Acesta mai poate fi folosit pentru salate, noodleși, și alte preparate pe baza de legume.